Ana içeriğe atla
Görsel
Çocuk buluşmasından 6 çocuğun masa başında oturmuş yemek yerken fotoğrafları

Çocuklarımız Buluştular!

Bugün Bern'de saat 12:00'de 12-17 yaş arası çocuklarımızın buluşması gerçekleşti.

 

Göçmen çocukların kendi istek ve ihtiyaçlarını tartışabilecekleri, kendi kararları ile kendileri ve ülkeye yeni gelen, benzer sıkıntıları yaşayacak yaşıtları için eğlenebilecekleri, deneyimlerini paylaşabilecekleri, dayanışma gösterebilecekleri, yeteneklerini birleştirerek geliştirebilecekleri ortam ve olanakları yaratmak amacıyla gerçekleşen bu buluşmaya 6 çocuğumuz katıldı. 

 

Çocuklarımız yeteneklerini, ilgi alanlarını ve fikirlerini paylaştılar, neler yapmak istediklerini konuştular ve bir dizi kararlar aldılar.  İsviçre’ye yeni gelmiş, kamplarda kalan yaşıtlarına hoşgeldin ve yalnız değilsiniz mesajı içeren video hazırlıklarından, yeni arkadaşlara ulaşmaya, çocuklar için piknik hazırlıklarına, oyunlar, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro çalışmaları, müzik grubu oluşturma, birbirlerine derslerinde desteği içeren dayanışmaya, geziler, kamplar, eğlenceler organize etmeye kadar bir çok konuda fikirleri döktüler ortaya. Birlikte tartışarak bu fikirleri hayata geçirmek için adım adım ilerleyecek, aralarına yeni arkadaşlar katacaklar.  

 

Yeni arkadaşları kolektifleriyle buluşturmak için düşündüklerinin arasında örneğin bugünkü buluşmaya gerek kaldıkları kamp koşulları gerekse de mesafeler nedeniyle katılamayan yaşıtlarıyla kamplarında buluşmalar örgütlemek de var. Onlarla tanışmak, oynayıp kaynaşmak ve birlikte üretimlerde bulunmak istiyorlar. Haziran ayı için çocuklara özel bir pikniğin hazırlıklarına başlama kararı aldılar ve kolları sıvadılar. 

 

Hayallerine sınır koymayacak, özgür bir ortamı elleriyle yaratacaklar.  

 

Seslerini ve çalışmalarını duyan çocuklara çağrıları var : "Yalnız değiliz. Gelin tanışalım, birlikte dayanışma içinde zorluklarla baş edebilelim birlikte üretelim, kendimizi geliştirelim ve eğlenelim."

 

Anne ve babalardan ise bu çağrılarını çocuklarına ulaştırmalarını istiyorlar. 

 

Anneler babalar çocuklarınız yalnız değiller, arkadaşları onları bekliyor. 

Çocuklar yalnız değilsiniz. Arkadaşlarınız burada.