Ana içeriğe atla
Görsel
Eylemden bir fotograf.

Fribourg'ta Moria Kampı için Miting

Geçtiğimiz hafta Yunanistan'ın Midilli Adasında bulunan Moria Mülteci Kampı'nda gerçekleşen büyük yangın ve sonuçlarında dikkat çekmek amacıyla, bugün saat 18.00'de Kanton Fribourg'da miting gerçekleştirildi.

Place-George Python meydanında Choosehumanity, Poya Solidaire ve Droit de Rester derneklerince ornanize edilen ve PangeaKolektif'in de katılımıyla gerçekleşen mitinge çok sayıda kişi katıldı. PangeaKolektif'in Sınırlar Açılsın, Mülteci Hakları İnsan Haklarıdır ve İnsanlık Dışı Uygulamalara Son Verilsin yazılı dövizlerle katıldığı mitingde konuşmacıları şu mesajları verdi; Dublin Prosedürüne taraf ülke olarak İsviçre, Yunanistan'da gerçekleşen ve 13.000 sığınmacının mağdur olduğu bu felaketin sorumluluğunu paylaşmalıdır. Kamptan yapılması istenen tahliyeler için mali imkanlarını ve fiziki koşullarını acilen kullanmalıdır. Federal Konsey ve Parlamento olabildiğince hızlı bir şekilde Ege'deki tahliyeye katkıda bulunmalı, mültecileri İsviçre'ye getirmelidir.

Moria Kampındaki Mültecilerden Mesaj

Ayrıca eylemde Moria kampında kalan ve büyük yangının etkilerini ağır şekilde yaşayan bir mültecinin mesajı da okundu. Eylemin sonunda kitleye Kanton Meclisine gönderilmek üzere, felaketin telafi edilmesine yönelik taleplerin olduğu dilekçeler dağıtıldı.

 

FRİBOURG 14.09.2020

PangeaKolektif