Ana içeriğe atla
Görsel
Kurulus kongresinden toplu fotoğraf

PangeaKolektif HaberPodium'da

Ocak 2020`den beri kuruluş çalışmalarını sürdüren PangeaKolektif  12 Temmuz 2020 tarihinde Fribourg Kantonunda gerçekleştirdiği kurucu Genel Kurul  ile kuruluşunu ilan etti.

 

Çalışıp hayatını kazanmak, akademik kariyerini sürdürmek, aile kurmak, savaşlar, çeşitli baskılar gibi zorunlu sebeplerle göç etmiş ya da göçmen anne-babaların çocukları olarak doğmuş İsviçre’de yaşayan göçmenler tarafından kurulan PangeaKolektif, göçmenlerin kendi sorunlarına kendilerinin çözüm üretebileceği bir öz örgütlenme olma amacıyla kuruldu.

 

Göçmenlerin yabancı bir ülkeye geldikleri andan itibaren karşılaştıkları zorluklardan yola çıkan PangeaKolektif, bilgiye erişememenin, dili bilmemenin, ayrımcılığın ve ırkçılığın yalnızlaştırıcılığı karşısında yalnız değiliz diyor. Yalnızlığa karşı göçmen birlikteliğini ve dayanışmasını örmeyi, deneyim ve bilgi kaynakları oluşturmayı, göçmenlerin sorunlarına karşı çözüm üretmek için kişisel çabaları ortaklaştırmayı hedefliyor PangeaKolektif.

 

PangeaKolektif, dil, din, etnik köken ayrımının karşısında durmayı, evrensel hak ve özgürlükleri esas almayı, bilimsel ve özgürlükçü eğitimi, ekolojik yaşamı ve toplumu savunmayı; şeffaflığı ve güvenilirliği ilke olarak benimsiyor.

 

PangeaKolektif, fikir üretimi sunmak, aktif gönüllü faaliyetlerde yer almak, deneyim paylaşımında bulunmak, herhangi bir çalışmanın bir parçasında yer almak, yapılanların ucundan tutmak isteyen tüm göçmenleri oluşumlarına katılmaya devet ediyor.

 

Haber linki: HaberPodium