Ana içeriğe atla
Görsel
Buluşmadan fotoğraf kareleri kolajı

Valais Kantonunda Mülteci Buluşması

27 Ocak 2024 yılı Cumartesi günü PangeaKolektif ekibi olarak Valais kantonunda mülteci buluşması gerçekleştirdik.

 

Etkinliğimiz Valais kantonunda kamplarda kalan veya sosyal kurumları tarafından evlere yerleştirilmiş mülteci arkadaşların, koordinasyon kurulu üyemiz Özgür Türk’ün ve Valais kantonundaki üyelerimizin katılımı ile Martigny’de gerçekleştirildi.

 

Yeni tanıştığımız arkadaşlar için PangeaKolektifin tanıtımı yapıldı ve sorulara cevap verildi. Mülteciler olarak niçin bir öz örgütlenmeye ihtiyaç olduğu, Avrupa ve İsviçre’deki mülteci politikaları, yaşadığımız somut sorunlar ve neler yapabileceğimiz sohbetimizin temel konularıydı.

 

Toplantıya katılanlar Valais Kantonunda sosyal danışmanların ilgisizliği, kamp koşullarına dair sıkıntılar, mesleki danışmanlık ve dil okullarının yetersizliği gibi birçok konuda yaşadıkları sorunlarını aktardılar. Görüldü ki yaşanan sorunlar genelde ortak sorunlar.

 

Toplantı sonunda somut olarak Valais Bölgesindeki sorunların tespiti ve çözümü için buluşmamızın bir örgütlülüğe dönüştürülmesi, somut çalışmanın yürütülmesine ;karar verildi. Oluşturulan iletişim ağımıza yeni arkadaşların da dahil olması ile kamplarda buluşmalar, merkezi toplantılar ve çalışmalar birlikte organize edilmeye devam edecek. Valais kantonunda çalışmalarımıza dahil olmak isteyen arkadaşlar bize ulaşabilirler. Birlikte kolektifimizi güçlendirecek öz örgütlenmenin gücünü hissedeceğiz.