Ana içeriğe atla
Görsel
Piknikten toplu görüntü

Yaz Pikniğimizde Buluştuk

Gelenekselleştireceğimiz merkezi buluşmalarımızın ilki olan yaz pikniğmizde üyelerimiz ve dostlarımızla bir araya geldik. 

 

21 Ağustos Cumartesi günü Neuchâtel Auvernier’de göl kenarında gerçekleştirdiğimiz pikniğimize sabahın erken saatlerinden piknik bitene kadar katılımlar devam etti. Sabahın erken saatinde piknik yerine ulaşımı kolaylaştırmak için balonlarımız ve afişlerimizle geliş yolunu işaretleyerek hazırlıklarımıza başladık. Erken gelenlerle göle karşı kahvaltımıza ve sohbetlere başladık. 

 

Çeşitli kantonlardan katılımın sağlandığı; yeni gelmiş ve mülteci kamplarında olanlarından kırk yılını geride bırakmış olanına, öğrencisinden işçisine çocuğu genci, yetişkini göçmenlerin bu buluşmasında tanışıldı, kaynaşıldı. Sohbette PangeaKolektif’in kısa bir tanıtımının ardından fikir ve duygu paylaşımları yapıldı. Göçmenler olarak karşılaştığımız sorunlar, ihtiyaçların da konuşulduğu sıcak sohbetimizde göçmen öz örgütlenmesinin, dayanışmanın ihtiyaç olduğu düşüncesi öne çıktı. Aramıza katılarak kolektifimizi büyütmeye adaylarla sohbetlerimiz ayrıca devam etti. 

 

Sohbetlerin ardından komün büfemizden yemekler yendi ve hareketli anlara enerji toplandı. Güneşli günün tadı da çıkarıldı. Göle girenler, halay çekenler, ağaç altında uzanıp sohbet edenler, top oynayan, koşturan, göle giren çocuklarımızın sevinçli sesleriyle cıvıl cıvıl bir ortam vardı. 

 

Emek Ulaş’ın DJ’liğinde halaylar çekildi, dans edildi. Bağlama çalan arkadaşlarımızla hep bir ağızdan türküler söylendi. Müzisyen dostlarımız da aramızdaydı.Yılmaz hocanın bağlaması, Sebahat hocamızın güzel sesi ve orkestra şefliği ile kitlesel bir koro oluştu. Hep bir ağızdan ermenice, kürtçe, arapça, türkçe türküler söylendi. Sanat grubumuzdan Bager Şen de santur ile orkestraya katıldı. Geç saatlere kadar süren pikniğimizin sonlarında ay ışığında santurun sesine kendi seslerimiz eklendi, tam bir müzik keyfi yaşandı. 

 

Buluşmamıza katılarak, emekleriyle buluşmamızı güzelleştiren herkesin emeğine sağlık. Aramıza yeni katılan arkadaşlara da buradan hoşgeldiniz diyoruz. Yeni etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle…

PangeaKolektif