Ana içeriğe atla
Görsel
Aynur

Aynur Balcı, Siyasi İltica Talebine Rağmen Geri Gönderilmek İsteniyor

Atina uçağı ile 7 gün önce Basel havaalanına gelip Fransız polisleri tarafından gözaltına alınan Aynur Balcı, iltica talebine rağmen zorla geri gönderilmek isteniyor.

Balcı, geçen cuma günü Atina uçağı ile geldiği Basel Havaalanında göz altına alınmıştı. Siyasi sığınma başvurusunda bulunmasına rağmen "iltica talebi" dikkate alınmayarak Fransız polisleri tarafından geri gönderilmeye çalışılan Aynur Balcı, önce Atina uçağına ve ardından da Türkiye'ye geri iade edilmek üzere İstanbul uçağına bindirilerek geri gönderilmeye çalışılmış ancak Balcı'nın direnmesi sonrası uçak personeli tarafından uçuş yapılmayarak, Balcı tekrar gözaltı merkezine geri götürülmüştür.

Türkiye'de politik tutumundan ötürü hakkında tutuklanma kararı bulunan Aynur Balcı, can ve mal güvenliğinin olmadığını kanıtlayan belgeleri Fransız Göçmenler Bürosuna sunmasına rağmen iki gün gibi bir sürede red kararı verilerek 48 saatlik itiraz süresi bile beklenmeden alelacele geri gönderilmek istenmiştir. 

Avukatı ile görüşen Aynur Balcı, "insan haklarını" görmezden gelen bu acımasız kararın durdurulması için itiraz edeceklerini, bu süreçte de bütün duyarlı kamuoyundan destek beklediğini ifade etmiştir.

Aynur Balcı ve onun gibi iltica talepleri değerlendirilmeden iade edilmek istenenlerin sesine ses olarak, dayanışmaya çağırıyoruz. 

Haber: Bayram Kaya