Ana içeriğe atla
Görsel
Yasasın 1 Mayıs

IRKÇILIĞA, AYRIMCILIĞA VE SÖMÜRÜYE SON! 1 MAYIS’TA BASEL’DEYİZ!

Ekonomik krizlerin sorumlusu biz değiliz ancak sonuçlarına biz katlanmak zorunda kalıyoruz. Büyük şirketler kriz dönemlerinde bile karlarını arttırırken biz işçiler işimizden ve geleceğimizden mahrum bırakılıyoruz. Düşük ücretlerle daha kötü koşullarda çalışmaya zorlanıyoruz. 


Birlikte güçlüyüz çünkü patronlar zenginleşirken, işsiz kalan, haklarından olan insanların sorumlusu olarak biz göçmenler gösteriliyoruz. Patronlar ekonomik krizlerdeki sorumluluklarını gizlemek için  bunu yapıyor. Bizi bölüp parçalamak, bu şekilde yaşanan sorunlara karşı birlikte tepki göstermemizi engellemek istiyor. 


Bundan dolayı ortak sorunlara karşı her dil ve renkten işçilerle sömürüye, ayrımcılığa karşı ortak mücadeleyi savunuyoruz.
Türlü bahanelerle, göçmenler olarak insanlık dışı uygulamalara maruz kalıyoruz. Entegrasyon ya da güvenlik gerekçesiyle mevcut haklarımız elimizden alınıyor, sınır dışı ediliyor veya oturum hakkımız için yıllarca bekletiliyoruz. Bireysel tepkiler, bireysel çözüm  adımları bir işe yaramıyor. Sorunlar devam ediyor. Bundan dolayı biz varız, birlikte başarırız diyoruz. Umutsuzluğa, yaşadığımız sorunlara karşı yalnız olmadığımızı haykırıyoruz.

Biz varız ve yalnız değiliz diyoruz.


Gelin 1 Mayıs’ta bunu hep birlikte söyleyelim. Hiçbirimizin yalnız olmadığını , Sömürüye , ırkçılığa, insanlık dışı uygulamalara karşı bir arada olduğumuzu gösterelim! 

Yaşasın Bir Mayıs!
Irkçılığa; Ayrımcılığa ve Sömürüye Hayır
Sorun Göçmenler Değil, Kapitalizmdir!

Tarih: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 10h00
Messeplatz- BASEL
 

Dosya
1 Mayıs Aciklama (371.67 KB)