Ana içeriğe atla
Görsel
İbrahim Kaya Basın Açıklaması6

Kaya Ailesi'nden Oturum Hakkı İçin Basın Açıklaması


İsviçre Yabancılar Dairesi  yasal sürecin bitmesine rağmen dört yıldır Kaya ailesinin iltica başvurusuna cevap vermiyor.

İbrahim Kaya, 2013 yılında Gezi direnişine katıldığı gerekçe gösterilerek İzmir’de tutuklanmış ve altı ay cezaevinde kalmıştı. brahim Kaya hakkında 21 yıl 6 ay hapis isteniyordu ancak İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi 2015 yılında tüm suçlamaları kaldırdı ve beraata hükmetti.  

Dosya kapanmış tüm herşey bitti diye düşünürken İzmir 19. Ağır ceza mahkemesi bir önce yargılama sürecinde kullanılan aynı belgeleri kullanarak Türkiye Komünist Partisi/ Marksist Lenist’e(TKP/ML) üye olduğu iddiasıyla yeni bir dava açtı. İzmirde yaşadıkları dönemde defalarca kez polis tehditine ve tacizine maruz kalan Kaya Ailes, TC devletinin açık hedefi olduğunu düşünerek Ekim 2017’de İsviçre’ye iltica etti. İbrahim Kaya, Türkiye’de on yılı aşkın bir ceza ile karşı karşıya.

Gözde Kaya 2015 yılında izmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Gezi direnişine katıldığı gerekçe gösterilerek Türkiye Komünist Partisi/ Marksist Lenist’e(TKP/ML) üye olduğu iddası ile yargınlamaya başladı. 2016 yılında Ekin Wan ve Hacı Lokman Birlik ile ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek KCK ve PKK’ye üye olduğu iddası ile İzmir 13.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. 2017 yılında birleştirilen bu iki dosyadan dolayı iki farklı örgüte üye olduğu iddia edilen Gözde Kaya şu anda on yılı aşkın bir ceza ile karşı karşıya.

İzmir’de yaşadığı süreçte defalarca kez gözaltına alınan Gözde Kaya ve ailesi 2017 Ekim ayından bu yana Kanton Aargau’da yaşıyor. Aradan yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen iltica başvurularına cevap alamayan Kaya Ailesi 9 Ağustos Pazartesi günü yaşadıkları kampın önünde bir basın açıklaması yaparak bu hukuksuzluğu teşhir ve protesto ettiğini, sonuçlarını alıncaya kadar bu tür eylemleri sürdüreceklerini duyurdu.